Consiliere Online

Servicii de consiliere psihologică care se desfăşoară online, în timp real, prin intermediul aplicațiilor de comunicare.

Acest tip de serviciu devine tot mai solicitat în rândul oamenilor ocupaţi, sau care nu se află în acelaşi oraş cu psihologul pe care l-au ales pentru terapie. De asemenea, persoanele plecate în străinătate, se simt mult mai confortabil să discute în limba maternă despre problemele personale şi solicită tot mai des acest tip de serviciu. La acest tip de serviciu psihologic apelează şi persoanele care nu sunt în măsură să plece de acasă pentru un motiv sau altul, clienţii care s-au mutat în altă localitate sau în altă ţară, pentru o anumită perioadă de timp şi care vor să continue terapia.

Daca esti in strainatate este greu sa te acomodezi la viata departe de casa. Totul e nou, de la obiceiuri, limba, mancare pana la legislatie si reguli nescrise.

Te gandesti mereu la cei pe care i-ai lasat acasa: iti lipsesc enorm si ai da orice sa-i ai langa tine in unele momente, sa le poti spune cat de greu iti este. La telefon insa le spui de fiecare data ca ti-e bine, ca sa nu-i faci sa se ingrijoreze pentru tine.

Toti in jur iti sunt straini si nu prea stii cum ar putea sa reactioneze daca ti-ai deschide sufletul in fata lor. Ti-e teama ca ar putea sa te creada slab si ca, oricum, ei au alaturi familia si prietenii si nu au cum sa inteleaga prin ce treci tu, care esti departe de ai tai. Poate te apasa si un sentiment de inferioritate asociat statutului tau de emigrant.

Stresul adaptarii la viata intr-o alta tara genereaza adesea sentimente de tristete, singuratate, teama, nesiguranta care sunt greu de gestionat si te pot impiedica sa reusesti sa realizezi tot ce ti-ai propus cand ai decis sa pleci in alta tara.

Este surprinzător cât de eficiente sunt sesiunile de terapie online. Deşi clientul şi terapeutul pot fi la mii de kilometri distanţă, se simte ca şi cum ar fi în acelaşi spaţiu. Pentru persoanele cu agorafobie (teama de a fi singur în situații sau locuri, mai ales în locuri publice), şedinţele online sunt recomandate, cel puţin o perioadă, până când, persoana începe să înveţe cum să facă faţă momentelor dificile pe care le trăieşte.

Din experienţa personală am observat că există o creştere considerabilă a numărului de clienţi care preferă să aibă şedinţe de terapie online, care se desfăşoară în confortul locuinţei lor.

Ca specialist, recomand şedinţele care se desfăşoară faţă în faţă, şi, doar în condiţiile prezentate mai sus (care ţin de distanţă sau agorafobie), recomand şedinţele online. 

Evident, alegerea aparţine clientului şi respect decizia lui. Şedinţele online video – Skype, se desfăşoară într-o manieră cât mai apropiată de întâlnirea reală din cabinet, şi reprezintă cel mai eficient serviciu online. Pentru a vă pune în legătură directă, în timp real cu psihologul, aveţi nevoie de o conexiune bună la internet, o cameră video tip webcam, un cont activ pe Skype şi programul Skype instalat în calculator. De asemena este recomandat ca pe durata terapiei să vă asigurați că veți putea fi singuri cu Psihoterapeutul fără a fi deranjați de alte persoane sau de telefon.

Chiar dacă este dificil, din cauza distanţei să beneficiaţi de şedinţele în cabinet, şedinţele online sunt recomandate în această situație şi acest tip de ajutor psihologic este benefic.

Scopul oricărei forme de terapie este de a oferi ajutorul psihologic de care aveţi nevoie pentru a gestiona mai bine suferinţa emoţională, astfel încât să puteţi trăi o viaţă echilibrată, liniştită şi fericită.

De exemplu, în ţările în care, mulţi oameni trăiesc în comunităţi izolate sau unde există puţini psihologi, terapia online este foarte comună. Este interesant că o mare parte a clienţilor mei locuiesc în străinătate. Mulţi sunt români care s-au stabilit în străinătate şi a vorbi în limba maternă cu psihologul, facilitează procesul terapeutic şi exprimarea cât mai precisă a stărilor emoţionale resimţite.

Utilizând serviciile de consiliere psihologică online, înţelegeţi şi sunteţi de acord cu termenii şi condiţiile ce urmează a fi prezentate aici:

 • Acest serviciu se adresează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani. Dacă nu aţi împlinit această vârstă, psihologul va avea nevoie de acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal.
 • Toate datele de identitate şi informaţiile utilizate în cadrul şedinţelor de consiliere psihologică online, vor rămâne strict confidenţiale (nu vor fi divulgate nici unei terţe părţi), iar psihologul nu va face publice datele oferite de către dumneavoastră şi nu va păstra înregistrări audio sau video cu discuţiile avute.
 • Ca şi beneficiar al acestor servicii, sunteţi responsabil în totalitate, pentru veridicitatea datelor oferite psihologului.
 • În cadrul primei consultaţii, vom discuta despre motivul solicitării serviciului de consiliere psihologică online şi de asemenea vom discuta despre condiţiile de desfăşurare ale şedinţelor.
 • Psihologul utilizează toate informaţiile, tehnicile şi experienţa acumulată, pentru a vă ajuta să vă redobândiţi starea de bine.
 • Psihologul va oferi suport şi orientare, vă va ajuta să înţelegeţi şi să acceptaţi anumite stări, gânduri sau emoţii în vederea restabilirii unei stări de bine, de echilibru, în scopul autocunoaşterii şi a optimizării personale.
 • Intervenţia psihologică este influenţată de sinceritatea, deschiderea şi implicarea dvs, de aceea este esenţial să oferiţi informaţii reale despre dumneavoastră şi evenimentele din viaţa dumneavoastră.
 • În cadrul şedinţelor vom putea discuta despre orice experienţă, situaţie, pe care aţi trăit-o, atunci când veţi fi pregătit, când vă veţi simţi confortabil cu asta. Important este să mergem în ritmul dvs, aşa cum simţiţi că e bine.
 • Intervenţia psihologică online nu are valoare de evaluare psihologică, iar psihologul nu oferă diagnostic/evaluare psihiatrică şi nici nu prescrie medicamente. Orice preocupări sau nelămuriri legate de starea dumneavoastră de sănătate trebuie discutate cu psihologul, pentru a putea fi îndrumat către medici, în funcţie de specificul afecţiunii.
 • În anumite situaţii, atunci când a existat un diagnostic psihiatric, sau un diagnostic medical anterior consultaţiei psihologice, psihologul vă poate solicita evaluări medicale din partea medicului dumneavoastră de familie sau a altor medici specialişti.
 • Pentru o bună organizare, veţi fi contactat prin e_mail, MessengerSkypesau telefon, iar aceste date de contact vor fi solicitate de către psiholog, înaintea începerii şedinţelor.
 • Toate şedinţele de consiliere psihologică online au loc numai în urma programării şi achitării lor, în cadrul stabilit, iar contactele exterioare cadrului terapeutic (şedinţelor de consiliere) nu sunt recomandate pe perioada intervenţiei psihologice.
 • Clientul are obligaţia să anunţe cu cel puţin 24 de ore înainte de ora programată pentru şedinţăneprezentarea la şedinţa programată, în caz contrar, această şedinţă va fi achitată integral, fără posibilitatea restituirii banilor.
 • Durata unei şedinţe este de 60 de minute.
 • Pentru informaţii referitoare la costurile şedinţelor vă rog să contactaţi telefonic sau prin email. Pentru plăţile în cont bancar, clientul va achita şi comisionul.
 • Programarea este considerată confirmată numai în urma trimiterii de către dumneavoastră a detaliilor plăţii şedinţei (transfer, ordin de plată, etc), în maxim 24 de ore, pe adresa de e-mail a psihoterapeutului şi a primirii unui e-mail de confirmare din partea acestuia.
 • Toate şedinţele programate se plătesc, indiferent dacă participaţi sau nu. Suma achitată pentru şedinţă nu vă va fi returnată în cazul în care nu participaţi la şedinţa programată.
 • Încheierea intervenţiei psihologice are loc atunci când persoana simte că a atins o stare de bine şi când simte că problema/situaţia pentru care a solicitat serviciile psihologice, s-a rezolvat. Intenţia de a încheia sau de a sista momentan şedinţele (pe o anumită perioadă de timp), se discută cu psihologul în cadrul unei şedinţe de încheiere. (încheierea unui proces este foarte importantă, indiferent că este temporară sau definitivă)
 • Clientul are dreptul ca, în orice moment al intervenţiei psihologice, să solicite încheierea şedinţelor de consiliere psihologică comunicând acest lucru psihologului, în cadrul şedinţei.
 • Alte situaţii în urma cărora intervenţia psihologică se opreşte: lipsa timpului necesar alocat şedinţelor, din partea clientului, dificultăţi financiare care fac imposibilă plata şedinţelor, neachitarea şi neprezentarea clientului la 2 şedinţe consecutiv. Toate situaţiile de mai sus sunt discutate împreună cu psihologul, acesta anunţând oprirea intervenţiei psihologice.

Viaţa netrăită e o boală serioasă de la care se poate muri – Carl Gustav Jung

Te simţi iar zdrobit, în interior nevaloros? Să-ţi spun de ce. Vanitatea ta e fără limite. Motivaţiile tale nu se …

Supravieţuim din ce primim, trăim din ce dăruim – Carl Gustav Jung

Spiritul critic sau scepticismul nu trebuie considerate neapărat expresii ale inteligenţei, ci mai curând ale contrariului …

Să gândeşti este dificil. De aceea majoritatea oamenilor judecă – Carl Gustav Jung

Puterile creative pot, la fel de uşor, să devină distructive. Rămâne doar la latitudinea personalităţii morale dacă …